De unde sa iti cumperi o masina Second Hand?: DEALER sau Vanzator Privat?

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Decizia de a cumpăra o mașină second-hand este una importantă ce implica un efort financiar considerabil și trebuie luată în considerare cu atenție. Iată câteva lucruri la care ar trebui să vă gândiți înainte de a lua decizia finală:

 1. Bugetul: În general, mașinile second-hand sunt mai ieftine decât cele noi. Deci, dacă sunteți în căutarea unei mașini la un preț accesibil, atunci poate fi o opțiune bună să cumpărați o mașină second-hand. Însă, asigurați-vă că aveți suficienți bani pentru a acoperi și costurile de întreținere a mașinii.
 2. Starea mașinii: Înainte de a cumpăra o mașină second-hand, este important să o inspectați atent pentru a verifica starea acesteia. Căutați semne de uzură și deteriorare, cum ar fi zgârieturi, lovituri, rugină sau probleme mecanice. În plus, asigurați-vă că ați verificat întregul istoric al mașinii, inclusiv toate reparațiile și întreținerea.
 3. Scopul achiziției: În funcție de necesitățile dumneavoastră, poate fi o idee bună să cumpărați o mașină second-hand. Dacă aveți nevoie de o mașină pentru a vă deplasa în oraș sau pentru a face naveta la locul de muncă, o mașină second-hand poate fi o opțiune mai economică decât una nouă.
 4. Vânzătorul: Înainte de a cumpăra o mașină second-hand, trebuie să decideți dacă doriți să cumpărați de la un dealer sau de la un vânzător privat. Dealerii auto pot oferi mai multe opțiuni de finanțare și o garanție pentru mașină, în timp ce vânzătorii privați pot oferi prețuri mai mici și negocieri mai flexibile.
 5. Documentele mașinii: Asigurați-vă că verificați toate documentele legate de mașină, inclusiv certificatul de înmatriculare, istoricul de service, facturile și verificarea istoricului de accidente. Aceste documente pot ajuta să vă asigurați că mașina a fost întreținută corespunzător și că nu are probleme majore.

Atunci când decideți de unde să cumpărați o mașină second-hand, aveti doua optiuni, DEALER sau vanzator privat si există avantaje și dezavantaje pentru ambele opțiuni:

Cumpărare de la un Dealer:

Avantaje:

 • Verificarea vehiculului: Dealerii auto au o procedură standard de verificare a mașinii înainte de a o pune în vânzare. Această verificare poate ajuta să identificați problemele ascunse, care ar putea fi trecute cu vederea atunci când cumpărați de la un vânzător privat.
 • Istoricul vehiculului: Dealerii auto au acces la istoricul complet al mașinii, inclusiv toate reparațiile efectuate și serviciile de întreținere, astfel încât să puteți fi sigur că mașina a fost întreținută adecvat.
 • Opțiuni de finanțare: Dealerii auto oferă adesea opțiuni de finanțare, ceea ce poate fi util dacă nu aveți banii necesari pentru a cumpăra mașina în numerar.
 • Garanție: Dealerii auto oferă de obicei 12 Luni Garanție pentru mașinile second-hand, oferindu-vă o protecție în cazul în care apare o problemă cu mașina după achiziție.
 • Asistenta Rutiera: Dealerii auto oferă de obicei serviciu de Asistența rutieră 24/24, acest serviciu poate ajuta șoferii în situații de urgență sau în cazul unor probleme cu vehiculul lor.
 • Servicii inmatriculare: Dealerii auto oferă de obicei servicii de inmatriculare, cum ar fi RAR ,pregatire dosare inmatriculare, asigurari etc. astfel încât să puteți fi sigur că scăpați de drumuri si timp pierdut.
 • Consiliere profesionista: Dealerii auto pot fi de ajutor în procesul de cumpărare a unei mașini, oferind consultanță profesionista si mult mai multe informații privind achiziția unei mașini, discutând cu dumneavoastră despre nevoile și preferințele dumneavoastră, astfel încât să puteți lua o decizie mai bine informată și să vă bucurați de mașina dumneavoastră nouă.

Dezavantaje:

 • Prețuri mai mari: Dealerii auto pot percepe prețuri mai mari decât vânzătorii privați, întrucât includ costurile lor de afaceri în prețul mașinii.
 • Negociere limitată: Dealerii auto sunt de obicei mai puțin dispuși să negocieze prețul decât vânzătorii privați, deoarece legislatia îi obliga să-și mențină o marja de profit.

Cumpărare de la un vânzător privat:

Avantaje:

 • Prețuri mai mici: Vânzătorii privați pot percepe prețuri mai mici decât dealerii auto, deoarece nu trebuie să-și acopere costurile de afaceri.
 • Negociere mai ușoară: Vânzătorii privați sunt adesea dispusi să negocieze prețul, deoarece nu sunt neapărat interesați de realizarea unui profit.

Dezavantaje:

 • Riscuri ascunse: Vânzătorii privați nu au aceeași procedură standard de verificare a mașinii înainte de vânzare ca dealerii auto, deci există riscul de a achiziționa o mașină cu probleme ascunse.
 • Absența garanției: Vânzătorii privați nu oferă garanție pentru mașinile second-hand, astfel va asumati un risc considerabil in cazul in care apar probleme.

În general, cumpărarea unei mașini second-hand poate fi o opțiune bună dar este important să ții cont de faptul că, la fel ca și în cazul achiziționării oricărui alt produs second hand, există riscuri asociate cu achiziționarea unei mașini second hand, de aceea este important să faceți cercetări adecvate privind raportul pret/calitate și evident sa luați in cosiderare atat avantajele cat si dezavantajele unei astfel de achiziții, in acest mod te vei asigura că vei lua cea mai buna decizie.

👉 Vezi AICI oferta noastră

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scrie-ne un mesaj!
1
Ai o întrebare? Suntem aici!
Salut! 👋
Vrei mai multe detalii despre 🚘 o mașină sau despre 💳 rate / leasing?
Scrie-ne întrebările tale aici și îți răspundem în cel mai scurt timp. 😉